Home Actualitate Plajă mărită la Costinești

Plajă mărită la Costinești

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești bune pentru turiștii care vor veni în vacanță la Costinești. Plajele din stațiunea tineretului se vor lărgi, iar faleza afectată și ea de furtunile din ultimii ani va fi refacută. Acestea fac parte din proiectul de stopare a eroziunii costiere derulat de Apele Române, în valoare de 800.000 de euro.

16 hectare de plajă nouă va câștiga stațiunea Costinești pe o lungime de peste 2.5 km. Acestea vor avea la final o lățime între 70 – 100 de metri. La Costinești, lucrările de înnisipare vor începe din zona epavei Evanghelia și se vor termina în zona hotelului Forum. În prezent, zona Costinești se află în fază de contractare, lucrările urmând să înceapă efectiv până în vara anului următor. Și aici se va realiza o zonă de protecție a plajelor – șapte diguri noi, cu o lungime totală de  peste 3.2 km. În paralel va fi reabilitată faleza surpată în urma furtunilor din 2012. Acolo profilul plajei se va înălța cu aproape trei metri. Vor fi extrase planșele aproape prăbușite de pe plajă, iar malul va fi întărit, mai ales că plaja cea nouă va avea un rol de stabilizare a acestuia.

Lucrările de la Costinești sunt parte integrantă a Programului de Reducere a Eroziunii Costiere, derulat de către Administrația Bazinală Dobrogea Litoral, cu o valoare de 800.000 de euro. În cadrul aceluiași proiect plajele din Mamaia și Năvodari s-au extins deja cu 30 de hectare.

Sursa foto: https://www.litoralulromanesc.ro

related posts

Leave a Comment