Home Actualitate Peste 40 de tone de echipamente medicale au sosit la Spitalul Mangalia

Peste 40 de tone de echipamente medicale au sosit la Spitalul Mangalia

by Florentina Lup
0 comment

Spitalul Municipal Mangalia a primit, recent, peste 40 de tone de echipamente de protecţie, dezinfectanţi şi alte produse specifice, achiziţionate printr-un proiect cu finanţare europeană, accesat de unitatea medicală, în urmă cu doi ani.

,,Este cea mai amplă acţiune de dotare a spitalului nostru, încă de la înfiinţarea instituţiei. Aceste produse medicale ne sunt suficiente pe o perioadă de aproximativ 5 ani, astfel că fondurile economisite în această perioadă vor fi folosite pentru alte lucruri extrem de necesare pacienţilor noştri, cum ar fi dispozitive medicale, medicamente, dar şi investiţii în modernizarea unităţii medicale. Am urmat toți paşii din procedurile specifice unui astfel de proiect şi ne bucurăm că avem consumabile suficiente pentru a ne desfășura activitatea în condiții optime.”, a declarat Alina Dan, managerul spitalului.

Alina Dan a mai precizat că din bani europeni s-au achiziţionat, în prima parte a proiectului, echipamente medicale pentru ATI, precum: aparate de anestezie, monitoare funcţii vitale, electrocardiografe, ventilatoare, injectomate, iar într-o etapă finală, va fi cumpărată aparatură medicală folosită în imagistică.

,,Proiectul încă nu s-a încheiat, mai avem o altă etapă de achiziţie a aparaturii folosite în imagistică, spre exemplu a unor echipamente RX Digital cu grafie şi scopie sau RX Digital mobil şi alte echipamente medicale extrem de utile, folosite în mai multe ramuri medicale.”, a mai subliniat managerul spitalului.

related posts

Leave a Comment