Home Actualitate O nouă captură a Poliției de Frontieră

O nouă captură a Poliției de Frontieră

by Romanov Alex
0 comment

Peste 174 kilograme de peşte,depistate de poliţiştii de frontieră tulceni. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia au depistat, în zona de competenţă, unelte de pescuit amplasate în zona Canalului Sulimanca, care conţineau o captură de peste 174 kilograme de peşte.

Aflați în timpul serviciului în zona Canalului Sulimanca, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia au descoperit în apă o unealtă de pescuit tip vintir. Deoarece ne aflăm în perioada de prohibiţie, s-a procedat la scoaterea vintirului din apă, constatându-se astfel că în plasă exista o captură semnificativă de peşte prinsă în respectiva unealtă.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că erau 174 kilograme de peşte capturate din specia somn, care au fost predate unei societăţi de profil.

Poliţiştii de frontieră derulează verificări în vederea identificării persoanelor implicate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie, faptă prevăzută şi sancţionată Ordonanța de Guvern 23/2008, privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii in anul 2021.

related posts

Leave a Comment