Home Actualitate Noutăți în ceea ce privește infrastructura

Noutăți în ceea ce privește infrastructura

by Antonia Mocanu
0 comment

Primăria Municipiului Constanța implementează cea de-a doua etapă de reamenajare a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului. Lucrările nu vor demara în acest moment deoarece momentan  se realizează documentația necesară pentru obținerea autorizației de construire.

În februarie, Primăria Constanța a semnat contractul de finanțare europeană pentru a doua etapă de reamenajare a zonei pietonale din centrul istoric al orașului. Un proiect ce ar trebui să conducă la creștea mobilității pietonale, prin reabilitarea a 27 de străzi și alei, și restricționarea în mare parte a accesului mașinilor în această zonă. Conform proiectului, administrația locală trebuia să limiteze accesul autovehiculelor Peninsulă și majoritatea străzilor să devină pietonale.

Deocamdată, municipalitatea a selectat firma pentru elaborarea documentației tehnico-economice aferente obiectivului de investiții și, în această lună, pe cea care va promova proiectul. Astfel, în acest moment, proiectul se află în faza de elaborare a proiectului tehnic și a celorlalte documentații, pentru obținerea autorizațiilor.

Administrația locală va lansa licitația pentru stabilirea constructorului. Acesta va trebui să reabiliteze străzile Ecaterina Varga, Plevnei, Dragoș Vodă, Negru Vodă, Poștei, C.A. Rosetti, Callatis, Zambaccian, Sulmona, Basarabi, Orientului, Gheorghe Șonțu, Grigore Tocilescu, Horia și multe altele, respectiv 2.679 metrii, 27 de străzi și alei ce vor fi reamenajate în spații semi-pietonale, destinate bicicliștilor și traficului rutier diminuat.

Valoarea totală a contractului de finanțare este în sumă de 26.443.554,43 lei.

related posts

Leave a Comment