Home Actualitate Noi reguli pentru plajele de pe litoral

Noi reguli pentru plajele de pe litoral

by Antonia Mocanu
0 comment

Relaxare și nu prea. Autoritățile au anunțat noi  reguli pentru plajele de pe litoral  în sezonul estival care au debutat chiar din prima zi a lunii iunie în mod oficial.  Distanțarea va fi cuvântul de ordine, iar accesul pe plajă va fi și el restricționat în funcție de capacitatea  acesteia.  Angajații care intră în contact cu turiștii sunt sfătuiți să poarte în continuare masca de protecție.

Miniștrii Sănătății, Economiei și Mediului au semnat un ordin comun care stabilește noile reguli pentru plaje. Operatorii economici sau administratorii plajelor sunt cei care vor trebui să aibă grijă ca acestea să fie respectate, iar acolo unde plaja nu este concesionată, misiunea revine administrației locale. Cea mai importantă reglementare este legată de distanța fizică de 2 metri dintre sezlonguri.

Accesul pe plajă se va face în funcție de capacitatea acesteia astfel incât să fie evitate aglomerările de persoane sau formarea de grupuri mai mari. În momentul în care plaja va fi ocupată la capacitate maximă, atunci accesul pe zona respectivă va fi interzis.

Echipamentul de plajă trebuie folosit individual, înainte și după fiecare utilizare, acesta va fi curățat și dezinfectat cu produse biocide avizate. De asemenea  vor fi instalate bariere fizice la punctele de plată, acestea urmând să fie amplasate între spațiul rezervat personalului și turiști.

În cazul plajelor neconcesionate, administrația publică locală va răspunde de menținerea regulilor de distanțare fizică și evitarea formării de aglomerări. Iar în cazul în care aceste reglementări nu vor fi respectate, atunci operatorii sau administrația locală, sunt pasibili fie de amenzi contravenționale fie de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Rămâne însă de văzut ce se va întâmpla pe plajele nou lărgite. Acolo operatorii nu pot dispune de suprafețele de nisip până la 1 iulie, astfel că nici aceste măsuri nu vor putea fi puse în aplicare.  

related posts

Leave a Comment