Home Actualitate Nicio zi fără decese, la Constanța

Nicio zi fără decese, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat  un nou record de îmbolnăviri 6.481 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 36.169 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 229.040 de cazuri și 163.852 pacienți vindecați. De asemenea 625 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 83 de decese, 81 dintre decese sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 6.764 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 106 noi cazuri, ajungându-se la un total de 5.375 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 4 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost reconfirmate pozitiv.  Incența cazurilor în ceea ce privește județul Constanța este de 1.56 per 1.000 de locuitori, iar în ceea ce privește municipiul incidența cazurilor este de 2.67.

Menționăm faptul că în data de 29 octombrie au fost înregistrate noi decese pe teritoriul județului Constanța. Numărul de decese la care a ajuns Constanța depășește 126 de decese.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 5.375  de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, aproape 130 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 471 de persoane internate, dintre care 436 din județul Constanța și 35 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.733 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 492 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 85 de cadre didactice, 136 de elevi, 47 de studenți și 28 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 384 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (97), asistenți medicali (156) și personal auxiliar (131).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.327 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment