Home Actualitate Nave noi pentru Poliţia de Frontieră Română

Nave noi pentru Poliţia de Frontieră Română

by Florentina Lup
0 comment

Miercuri, 10 martie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a fost semnat contractul pentru achiziţionarea a două nave maritime de patrulare care vor intra în dotarea Poliţiei de Frontieră Române.

Valoarea contractului este de aproximativ 26 milioane de euro şi va fi suportată din fonduri europene nerambursabile, prin Fondul pentru Securitate Internă (ROFSIB2018OS2ASP02 – Achiziție de mijloace de mobilitate navală necesare Frontex). Navele vor fi construite de Damen Shipyards Gorinchem B.V. Netherlands şi vor intra în dotarea PFR până la data de 30 noiembrie 2022.

Aceste nave fac parte dintr-un proiect mai amplu, care presupune suplimentarea flotei navale a Poliţiei de Frontieră Române, în cadrul căruia urmează să fie achiziţioneze, pe lângă cele două nave maritime de patrulare (CPV – Coastal Patrol Vessel), şi cinci şalupe de intervenţie (CPB – Coastal Patrol Boat).

Navele maritime de patrulare şi şalupele sunt destinate supravegherii frontierei maritime externe a Uniunii Europene şi respectării jurisdicţiei statului român în zona de competenţă, pentru misiuni de patrulare, asigurarea apelor din zona exclusiv economică, siguranţă maritimă, operaţiuni de căutare şi salvare şi transportarea supravieţuitorilor.

related posts

Leave a Comment