Home Actualitate Municipiul Constanța, incidență peste 5

Municipiul Constanța, incidență peste 5

by Antonia Mocanu
0 comment

În județul Constanța s-au înregistrat în ultimele 24 de ore conform raportării transmise de către Grupul de Comunicare Strategică 271 noi cazuri de COVID-19. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 169 persoane de pe teritoriul județului nostru au fost reconfirmate pozitiv. Totalul persoanelor infectate cu Sars-Cov-2 de la începutul pandemiei la care a ajuns Constanța acum este de 35.288.

Conform Direcției de Sănătate Publică Constanța incidența înregistrată în data de 18 martie pentru județul nostru este de 3.36 per 1.000 de locuitori, fiind în creștere, iarincidența pentru municipiu a ajuns la pragul de 5.07, fiind de asemenea pe un trend ascendent. Direcția de Sănătate Publică Constanța a mai anunțat faptul că la nivelul județului Constanța 1.580 cazuri de persoane infectate mai sunt active.

Totodată, Prefectura Constanța menționează faptul că în acest moment, în județ sunt 372 persoane internate, în timp ce 2.251 se află în carantină la domiciliu în acest moment, iar 2.078 persoane sunt izolate la domiciliu. Până în prezent, peste 876 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În ceea ce privește numărul de teste efectuate menționăm faptul că în urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele ore, în județul Constanța au fost realizate 340 de teste antigen rapide și 936 teste RT-PCR. Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate peste 881.159 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, în timp ce 794.950 pacienți au fost declarați vindecați.  În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.174 cazuri noi de persoane infectate.

related posts

Leave a Comment