Home Actualitate Miracolul Dunării II – Expoziție de artă vizuală

Miracolul Dunării II – Expoziție de artă vizuală

by Florentina Lup
0 comment

Vineri, 8 octombrie, debutează expoziția de artă vizuală online „Miracolul Dunării II”  semnată de artistul Anișoara Ivanov. Lucrările pot fi vizionate pe simezele virtuale ale Galeriei de Artă „Virgil Coman”.

Anișoara Ivanov este doctor inginer și profesor de fizică la Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil”, din Tulcea, dar pictura este pasiunea care îi oferă culoare și încredere în viața cotidiană și dese momente de introspecție.

„Mă simt strâns legată de ținutul dobrogean. Sunt născută într-un sat situat pe malul lacului Razelm, satul Iazurile, localitatea Valea Nucarilor, județul Tulcea. Din anul 1987 sunt absolventă a Facultății de Fizică din București.

Subiectul preferat este peisajul dunărean. Este multă pace și sensibilitate în nevoia mea de claritate și de puritate. Întreaga colecție prezentă în Galeria de Artă Virgil Coman privește natura așa cum este ea, iar  grandoarea peisajului vine din lumina blândă a tablourilor.

În lucrările mele doresc  să evidențiez frumusețea pură și unică, inefabilul realităților dunărene. Pictura este o formă de magie în această lume și dă o imagine a stării noastre, a dorințelor. În arta mea am încercat  să transmit  vizual  impalpabilul , calmul și durabilul locurilor.

Aduc mulțumiri  maestrului Gheorghe Neață care  m-a  îndrumat  și  de la care   am învățat sesizarea aspectelor profunde ale lucrurilor și modul în care,  prin folosirea desenului  și a culorilor,  pot comunica propria viziune. Un  tablou are  o viață a lui și trăiește  prin omul care îl  privește.”, spune Anișoara Ivanov.

Grafica pentru expoziția „Miracolul Dunării II” este realizată de artistul vizual Zoița Nicoleta Panciu, colaborator și curator al Galeriei de Artă „Virgil Coman”, organizarea și curatoriatul expoziției sunt asigurate de dr. Laura Stroe, Asociația Culturală Wild Art.

related posts

Leave a Comment