Home Actualitate Măsuri luate pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța

Măsuri luate pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

În urma imaginilor șocante apărute în spațiul public săptămâna trecută de la Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța în care rudele celor decedați din cauza noului coronavirus au fost nevoiți să își identifice morții, afară, în frig în fața morgii, deoarece unitatea este arhiplină,  iar cei care mor de Covid sunt puși în saci și depuși apoi într-un container frigorific aflat în dotarea spitalului județean, a fost constituită o comisie mixtă de control ce a efectuat verificări la sediul spitalului la Serviciul de Anatomie Patologică, precum și la Compartimentul de Prosectură (morgă).

Controlul a avut în vedere circuitele prevăzute pentru transportul persoanelor decedate din toate secțiile spitalului către morgă și verificarea condițiilor de deținere. Astfel, în urma verificărilor efectuate au fost dispuse următoarele măsuri: amenajarea unui spațiu împrejmuit, în zona celor două containere frigorifice de păstrare, în vederea facilitării identificării și predării către aparținători a persoanelor decedate; clarificarea în regim de urgență a situației persoanelor decedate fără aparținător sau neidentificate, aflate în custodia spitalului, precum și luarea măsurilor care se impun în acest caz; desemnarea unei persoane ce va avea ca atribuții consilierea aparținătorilor și coordonarea procedurii de depunere a documentelor și ridicarea persoanelor decedate de către aparținători, în cadrul Compartimentului Prosectură.

Comisia Mixtă de Control a trimis către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța raportul de control, în vederea ducerii la îndeplinire a măsurilor dispuse în cadrul acestuia.

Menționăm faptul că orașul Constanța e în continuare pe locurile fruntașe în țară la numărul de îmbolnăviri COVID. Și în oraș, și în județ, rata noilor infectări se menține crescută. 

related posts

Leave a Comment