Home Actualitate Masca redevine obligatorie pe stradă în localitățile cu incidență mai mare de 6/1.000 de locuitori

Masca redevine obligatorie pe stradă în localitățile cu incidență mai mare de 6/1.000 de locuitori

by Romanov Alex
0 comment

Masca redevine obligatorie pentru toata lumea pe stradă în localitățile cu incidență care depășește 6 la mie. Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență a adoptat în ședința o Hotărâre prin care instituie obligativitatea purtării măștii nu doar în spațiile închise, ci și pe stradă.

În urma întrunirii, reprezentanții Comitetului Național pentru Situaţii de Urgență au decis că această măsura va fi aplicată în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori.

„Se propune ca în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, să fie instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise.”, se arată în Hotărârea CNSU.

Însă măsurile citate în document produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.

related posts

Leave a Comment