Home Actualitate Jandarmii constănţeni au dat amenzi de peste 70 000 de lei, săptămâna trecută

Jandarmii constănţeni au dat amenzi de peste 70 000 de lei, săptămâna trecută

by Crina Matei
0 comment

Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 09 – 11 iulie a.c., acționând în cooperare cu poliţiştii constănţeni, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională .

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 128 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 70000 lei pentru următoarele fapte: adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice, apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2, intrarea cu autoturimul pe plajă, permiterea de activităţi de comerț pe plajă.

În aceeaşi perioadă echipajele de jandarmerie au constatat 4 fapte de natură penală pe linia comercializării unor bunuri susceptibile de a fi contrafăcute.

Totodată, în cursul săptămânii trecute, jandarmii au avut în vedere siguranța participanților la festivalul gastronomic Jardin Urbain par Festival du Bonheur.

Săptămâna trecută au mai fost executate 25 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete şi 7 misiuni împreună cu lucrători ai Direcţiei de Sănătate Publică.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la cele 38 de obiective din competenţă.

Totodată, oamenii legii au asigurat şi protecţia transporturilor de vaccin împotriva COVID 19, în judeţul Constanţa.

„Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.” au transmis reprezentanţii IJJ.

Sursa: Comunicat de presă IJJ Constanţa

related posts

Leave a Comment