Home Actualitate Începe recoltarea plasmei, la Constanța

Începe recoltarea plasmei, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești bune, la Constanța. Începe recoltarea plasmei de la pacienții vinedecați de coronavirus. În scurt timp vor fi selectate persoanele care pot dona plasmă pentru a fi folosită în tratamentul experimental al pacienților infectați cu virusul SARS – CoV 2.

Cei care vor să devină donatori trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Pe lângă cele obișnuite legate de vârstă, greutate și stare de sănătate, trebuie să fi fost confirmați cu COVID 19 prin test Real Time PCR.

Prezentarea la Centrul Regional de Transfuzii se va face doar la 14 zile de la dispariția completă a simptomelor. De asemenea, sunt necesare biletul de externare din spital și rezultatele testelor Real Time PCR.

Cei care vor să devină donatori de plasmă pot suna la 0241.616.035, în intervalul orar 13.00 – 15.00, pentru informare și preselecție.

La ora actuală, în județul Constanța sunt peste 210 de persoane vindecate de COVID 19.

Potrivit Ministerului Sănătății, plasma care va fi recoltată de la ei se va administra doar pacienţilor aflați în stare critică în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. Aceștia trebuie să aibă cel puțin 18 ani și să fie de acord cu procedura.

related posts

Leave a Comment