Home Actualitate Începe campania de vaccinare a copiilor

Începe campania de vaccinare a copiilor

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești bune în ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID-19. Începe campania de imunizare a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani. Din data de 2 iunie acest lucru ar putea fi posibil, iar vaccinul folosit va fi Pfizer Biontech.

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare pentru această categorie de vârstă, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a făcut următoarele mențiuni:

„Campania de imunizare în rândul copiilor vine după ce Agenția Europeană a Medicamentului a emis în data de 28 mai recomandarea de autorizare a vaccinului Comirnaty împotriva COVID-19 pentru această categorie de vârstă. Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 21 de zile”.  Sursa: CNCAV

Pentru facilitarea înscrierii la programare, platforma electronică este optimizată începând cu prima zi a lunii iunie, permițând înscrierea la vaccinare a minorilor prin intermediul conturilor părinților, tutorilor sau aparținătorilor legali.

De asemenea, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough.

Potrivit Agenției Europene a Medicamentului datele privind studiile clinice a arătat o tolerabilitate foarte bună a vaccinului Pfizer în cazul copiilor între 12 și 15 ani, sens în care eficacitatea la aceștia este foarte mare. Totodată, studiile efectuate au mai relevat faptul că în grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.

related posts

Leave a Comment