Home Actualitate În ce au încredere românii

În ce au încredere românii

by Romanov Alex
0 comment

Armata și Biserica sunt instituțiile cu cea mai mare credibilitate în rândul românilor. Cei mai mulți dintre concetățeni cred că țara noastră este mai în siguranță de când a devenit membră a Alianței Nord-Atlantice, însă sunt de părere că în cazul unui conflict armat, nu ne-ar ajuta nimeni. Acestea sunt ultimele date din cadrul barometrului publicat de Centrul de cercetări logistice. 

Mediul politic este ultimul in care au încredere românii. Armata este, însa, cea mai credibilă instituție; în acest moment, 73% dintre români cred că își face datoria, iar pe locul doi, cu 58%, este Biserica.

Cât privește siguranța țării pe plan extern, 43 % dintre români cred că de când am aderat la NATO, țara noastră este mai în sigurantă. De altfel, NATO și SUA sunt considerate principalele ajutoare ale României în cazul unei agresiuni armate.

Pe de altă parte, cei mai mulți dintre români, 73%, iau în calcul și varianta în care nimeni nu ne-ar ajuta. Tocmai de aceea, românii consideră că țara noastră ar trebui să aibă o poziție precaută în relațiile internaționale.  Astfel, 36% cred că ar trebui sa fim la fel de apropiati de UE și de SUA.

related posts

Leave a Comment