Home Actualitate Grădină senzorială pentru copiii cu dizabilități

Grădină senzorială pentru copiii cu dizabilități

by Antonia Mocanu
0 comment

Inițiativă unică în județul Constanța. La acest sfârșit de săptămână la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Maria Montessori Constanţa, se va inaugura Grădina senzorială ce va purta numele unuia dintre membrii trupei CARGO, Adi Bărar, ce a fost răpus de COVID-19 în luna martie a acestui an.

Scopul acestei inițiative este acela de oferi copiilor cu dizabilități posibilitatea de interacționa într-un spațiu natural, terapeutic, construit din diverse texturi ce creează o experiență inedită și relaxantă. Grădina multisenzorială este un mediu în care activitățile stimulative și experiențele sunt utilizate pentru a crește comportamentele pozitive pentru persoanele cu dizabilități severe senzoriale sau probleme neurologice.

La inaugurarea de vineri, 4 iunie vor participa membrii trupei Cargo, ambasadori ai Campaniei Music for Autism, Cristian Hrubaru – ROCK FM și reprezentanți ai instituțiilor partenere. Colaborarea cu membrii trupei Cargo are deja un istoric consistent, regăsit în numeroase proiecte derulate în Constanța.

Proiectul este susținut de Campania Music for Autism, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Consiliul Județean Constanța.

related posts

Leave a Comment