Home Actualitate Exercițiu comun de antrenament în teren, la Babadag

Exercițiu comun de antrenament în teren, la Babadag

by Romanov Alex
0 comment

Subunități de cercetare din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea” și un detașament de militari ai Batalionului 32 Cercetare și Supraveghere „Mircea” au desfășurat la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag, în ultima săptămână, un exercițiu comun de antrenament în teren.

Organizat ca o tabără de instrucție, exercițiul a avut ca scop fundamental, creșterea interoperabilității între forțele participante și perfecționarea deprinderilor colective ale subunităților în planificarea și executarea acțiunilor tactice de cercetare și supraveghere în zona lagunară Razelm – Sinoe, o zonă deosebit de complexă prin caracteristicile geomorfologice și naturale. Totodată, prin activitățile de instrucție practic-aplicative desfășurate în teren, cercetașii infanteriei marine și cercetașii Forțelor Terestre și-au perfecționat abilitățile individuale pentru supraviețuire și trai în condiții austere, abilitățile pentru deplasarea în câmpul tactic, mascarea și camuflajul, precum și cele de descoperire, determinare și raportare a obiectivelor din teren.

Perfecționarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor specifice, folosirea ambarcațiunilor ușoare de asalt, creșterea nivelului de coeziune la nivelul patrulelor de cercetare în condițiile desfășurării acțiunilor în mediul costier, precum și dezvoltarea abilităților de leadership în câmpul tactic ale comandanților de patrule, au fost doar câteva dintre obiectivele principale pe care acest exercițiu le-a urmărit.

Pe întreaga durată a exercițiului, participanții au făcut dovada unei pregătiri temeinice și au îndeplinit cu succes toate misiunile primite. Cel mai mare câștig rămâne capacitatea celor două subunități de cercetare de a coopera eficient în câmpul tactic ca echipă, sub deviza : „O singură echipă, o singură misiune”.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment