Home Actualitate Două noi decese la Constanța

Două noi decese la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.053 de noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 22.320 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 88.593  de cazuri. De asemenea 586 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 27 noi cazuri, ajungându-se la un total de 1.715 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, șapte persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv. 

Menționăm faptul că în data de 1 septembrie au fost înregistrate două noi decese  pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 43 este un bărbat în vârstă de 52 de ani, ce prezenta drept comorbidități hipertensiune arterială, obezitate grad III, diabet zaharat tip II. Bărbatul a decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Decesul numărul 44 este un bărbat în vârstă de 69 de ani, care avea drept comorbidități insuficiență cardio-respiratorie și bypass coronarian. Acesta a decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.715 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 43 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 1.199 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 249 de persoane internate, dintre care 208 din județul Constanța și 41 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 929 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 102 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 122 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (42), asistenți medicali (50) și personal auxiliar (30).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 64 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment