Home Actualitate Dosare penale pentru braconaj

Dosare penale pentru braconaj

by Romanov Alex
0 comment

Sute de kilograme de peşte provenit din braconaj şi mii de kilometri de plase, confiscate de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în primele 3 luni ale anului 2022. În plus, în urma acțiunilor desfășurate, au fost întocmite și 12 dosare penale.

În primele trei luni ale anului 2022, prin folosirea în comun a resurselor şi informaţiilor, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au organizat şi desfăşurat acţiuni de combatere a pescuitului ilegal şi a exploatării ilegale a altor resurse biologice din apele aflate în zona de competenţă maritimă, pe fluviul Dunărea şi în Delta Dunării.

În urma acţiunilor desfăşurate pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, au fost întocmite 12 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 450 kilograme de peşte diferite specii, două ambarcaţiuni, un autoturism și plase în lungime totală de aproximativ 4.000 metri (textil, monofilament) pe care diverse persoane le deţineau fără a poseda documente de provenienţă ori le obţinuseră prin practicarea ilegală a pescuitului.

Daunele aduse ecosistemului acvatic prin practicarea pescuitului ilegal şi folosirea de unelte inadecvate sunt amplificate şi de abandonarea în mare a plaselor de pescuit fapt ce se dovedeşte a fi extrem de periculos prin prejudiciul adus.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale persoanelor implicate, fiind cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj piscicol.

De menționat este faptul că Poliţia de Frontieră Română va continua să desfăşoare activităţi specifice, independent sau în cooperare cu autorităţile abilitate în domeniu, pentru contracararea acestui fenomen, folosind echipamentele tehnice din dotare şi organizând filtre de control în zonele de competenţă.

related posts

Leave a Comment