Home Actualitate Cum ne vom petrece sărbătorile în acest an?

Cum ne vom petrece sărbătorile în acest an?

by Antonia Mocanu
0 comment

Anul acesta Paștele coincide cu vacanța de 1 Mai care în mod tradițional e petrecută în stațiunile din România. Pe Litoral hotelierii și agenții de turism încă n-au hotărât care model este mai bun de urmat: modelul grec care te lasă în hotel și în restaurant doar cu dovada că nu transmit COVID, sau modelul turc anunțat recent, care nu pune nicio condiție niciunui turist. Biserica intervine și anunță prin vocea Arhiepiscopului Teodosie că de Paști îi așteaptă pe enoriașii din toată țara, fără discriminări legate de COVID.

Anunțul înaltului ierarh vine într-o perioadă în care nimeni din turism nu știe cum va proceda. Vom merge în vacanță ca și până acum, fără constrângeri sau va trebui să dovedim că nu transmitem virusul în stațiuni? Asociația Națională a Agențiilor de Turism salută inițiativa Greciei și consideră că aceasta ar trebui să constituie un model pentru România, unde se pot crea protocoale specializate pentru fiecare activitate și pot fi instruiți mii de angajați.

Turcia a anunțat recent că va primi turiști fără pașaport de vaccinare anti-Covid sau alte forme care să facă dovada vaccinării împotriva coronavirusului. Modelul Turciei are adepți pe Litoralul românesc.

Patronii de restaurante, baruri și de cafenele propun și ei soluții pentru ca să poată funcționa fără restricții, printre care prezentarea unui certificat de vaccinare sau testarea rapidă la intrarea în incinte.

Ministrul elen al Turismului se va afla săptămâna viitoare în România, unde va avea o întrevedere cu omologul său român, Claudiu Năsui, iar ANAT îşi pune mari speranţe şi are aşteptări de la această întâlnire.

related posts

Leave a Comment