Home Actualitate Cum alegem vinul potrivit?

Cum alegem vinul potrivit?

by Antonia Mocanu
0 comment

Lumea vinului este încă necunoscută pentru publicul larg, și… așa și trebuie să rămână, pentru că pentru asta există specialiști în vinificație. Un astfel de specialist am regăsit și noi atunci când am făcut o scurtă vizită la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultura și Vinificație Murfatlar, iar reporterul nostru, un necunoscător al combinației ideale dintre vinul potrivit și mâncarea de sărbători a vrut să afle care sunt criteriile pe care orice constănțean ar trebuie să le aibă în vedere atunci când achiziționează vinul de sărbători.

Recapitulând fiecare fel de mâncare de la masa de Crăciun sau de Anul Nou trebuie să fie „asezonat” cu câte un vin pe măsură, roșu, roze, alb, sec sau demi-sec, demi-dulce, totul în funcție de bucatele pe care le aveți pe masă.

Procedeul de vinificație contează și el extrem de mult, iar specialiștii de la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultura și Vinificație Murfatlar ne explică de ce.

Cum alegem vinul potrivit? Am aflat deja, tot ceea ce mai avem de făcut este să achiziționăm vinul optim în funcție de sfaturile specialistului și să ne așezăm la masă alături de cei dragi nouă la masa de sărbători.

Sursa foto: https://adevarul.ro

related posts

Leave a Comment