Home Actualitate Continuă campania de ridicare a vehiculelor abandonate pe domeniul public, la Constanţa

Continuă campania de ridicare a vehiculelor abandonate pe domeniul public, la Constanţa

by Florentina Lup
0 comment

Polițiștii locali desfășoară zilnic activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public. Astfel, în perioada următoare, vor fi ridicate 30 de vehicule fără stăpân sau abandonate care vor fi transportate în parcul de mașini al municipalității.

Persoanele care au cunoştinţă despre deţinătorii legali ai vehiculelor abandonate pe domeniul public sunt rugate să contacteze reprezentanţii Direcției Generale Poliția Locală, de luni până vineri, în intervalul orar 06:00 – 22:00, la următoarele numere de telefon 0799 606 148 sau 0799 606 159.

După apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului, poliţiştii locali verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele de pe stradă.

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.

Dacă în termen de zece zile de la data anunţului sau comunicării somație privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului şi urmează să fie valorificată prin vânzare.

related posts

Leave a Comment