Home Actualitate Construcțiile cu risc seismic, prioritare

Construcțiile cu risc seismic, prioritare

by Antonia Mocanu
0 comment

Construcțiile cu risc seismic, prioritare pentru municipalitate. Tocmai de aceea zilele trecute a avut loc prima ședință a Comisiei pentru reducerea riscului seismic la imobilele existente și construcțiile vulnerabile care prezintă pericol public în municipiul Constanța. Scopul acestei comisii este identificarea celor mai bune instrumente și soluții pentru punerea în siguranță a patrimoniului natural și construit de pe teritoriul municipiului Constanța pentru protejarea cetățenilor.

În perioada următoare vor fi identificate, inventariate și monitorizate imobilele și construcțiile care prezintă risc sesismic și pot genera pericol public din patrimoniul municipalității.

Va avea loc, de asemenea, și identificarea, inventarierea și monitorizarea construcțiilor cu destinația de unități sau instituții de învățământ. Totodată, vor fi inventariate și proprietățile private din municipiul Constanța care prezintă risc seismic.

Totodată, în cel mai scurt timp, va avea loc o și prioritizare a intervențiilor asupra imobilelor identificate cu vulnerabilitate sau risc seismic și formularea unei liste de priorități privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente.

Comisia pentru reducerea riscului seismic se va întruni săptămânal în primă fază, apoi odată pe lună.  

related posts

Leave a Comment