Home Actualitate 20.000 de misiuni

20.000 de misiuni

by Antonia Mocanu
0 comment

IJJ Constanța a făcut o scurtă retrospectivă a ceea ce a însemnat anul 2020 pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa. Astfel în cursul anului trecut, prioritară a fost consolidarea activității instituţionale ce a avut ca principal obiectiv eficientizarea activităţilor şi misiunilor destinate creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor.

Peste 20.000 de misiuni au fost executate anul trecut, dintre care peste 1.300 misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimente cultural-artistice, sportive și nu numai.

Totodată, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au participat alături de poliţiştii din cadrul I.P.J. Constanţa, la misiuni de menținere a ordinii publice în 19 localităţi din judeţ, iar în perioada sezonului estival IJJ, în baza Planului de acţiune „LITORAL 2020” a executat misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, în zonele turistice Constanţa, Eforie, Techirghiol, Neptun, Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Saturn, Venus şi Mangalia. De asemenea, în aceeași perioadă patrulele independente de jandarmi au constatat 13 fapte de natură penală și au aplicat 1.141 sancţiuni contravenţionale (617 amenzi contravenţionale şi 524 avertismente), cuantumul total al amenzilor fiind de peste 360.000 lei.

În bilantul făcut de către IJJ Constanța se mai regăsesc și 51 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei unor transporturi cu caracter special şi 463 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei unor transporturi de bunuri şi valori. De asemenea, în perioada analizată au fost executate în colaborare 1.123 acţiuni cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată,  jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au pus în executare un număr de 2.144 mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete, iar patrulele independente au constatat 66 fapte de natură penală, fiind aplicate 7.907 sancţiuni contravenţionale, dintre care 4.069 avertismente scrise şi 3.838 amenzi în valoare totală de peste 3.500.000 lei.

Un alt punct important pe lista celor de la IJJ s-au mai aflat și 70 de activităţi informativ-prevenive şi de dialog social, pe linia prevenirii violenţei în mediul şcolar şi în arenele sportive, pe linia adunărilor publice, precum şi în domeniul protecţiei mediului.

related posts

Leave a Comment