Home Actualitate Constanța va avea un acvariu nou și modern

Constanța va avea un acvariu nou și modern

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești bune pentru turiștii care vor ajunge la mare. În maximum trei ani de zile Constanța va avea un Acvariu nou, la fel ca cel din țări precum Spania, Germania sau Turcia. Cei care îi vor trece pragul vor putea admira specii de pești din toate mările și oceanele lumii, dar și din Amazon precum și pinguini. Actualul acvariu, aflat la doi pași de mare s-ar putea transforma în restaurant.

Noul punct de atracție va avea două acvarii de tip tunel în care vizitatorii pot vedea peşti din Oceanul Planetar, rechini de talie mare şi peşti de Marea Neagră şi de Dunăre de talie mare, cum ar fi sturionii. Vor mai exista încă patru acvarii mai mici în care pot fi văzuţi peşti din Amazon și din Delta Dunării. Marea atracţie va fi bazinul de pinguini. Aceștia au nevoie de un anumit mediu si de temperaturi speciale.

În timpul sezonului estval, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii se transforma în principala atracție de pe litoral pentru miile de turiști care vin în vacanță. Delfinariul și Acvariul sunt de departe cele mai vizitate și nu de puține ori se formează cozi kilometrice, iar oamenii așteaptă minute în șir să intre. Iar un astfel de obiectiv este absolut necesar pentru Constanţa deoarece îmbunătăţeşte semnificativ oferta turistică în zonă.

În acest moment s-a semnat deja contractul de proiectare a noului Acvariu. Adică studiu de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de execuţie şi autorizaţie de construire. Proiectantul va realiza întreaga documentaţie pentru a putea începe execuţia de lucrări. Contractul este în valoare de 535.500 de lei. Pentru elaborarea proiectului tehnic se va lucra cu biologi, iar experţii îşi vor spune cuvântul. Nu ştim cât ne va costa să aducem peştii şi pinguinii la Constanţa. Pentru actualul Acvariu, care funcționează pe Faleza Cazinoului din Constanța, autoritățile  județene nu s-au decis încă ce folosință să îi dea. Ar putea fi păstrat în forma actuală, ca și un Acvariu mai mic sau ar putea fi transformat în restaurant.

De asemenea în noul Acvariu vor fi amenajate mai multe spaţii de joacă pentru copii, inclusiv un teatru destinat acestora. Dacă lucrurile se vor desfășura conform planului în maximum trei ani, noul Acvariu ar trebui inaugurat.  

related posts

Leave a Comment