Home Actualitate Constanța, sub cod galben de caniculă

Constanța, sub cod galben de caniculă

by Crina Matei
0 comment

Constanța este lovită zilele acestea de un val de căldură, ceea ce va face ca disconfortul termic să fie ridicat. De astăzi până miercuri, meteorologii ne avertizează că disconfortul termic se va menține accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile ridicate, în combinație cu gradul de umiditate crescut au efecte negative asupra organismului. De aceea, pentru prevenirea incidentelor în timpul perioadelor cu temperaturi ridicate, specialiștii recomandă cetăţenilor să evite expunerea la soare în special în intervalul orar 11:00 – 18:00, iar în cazul deplasărilor este indicată folosirea mijloacelor de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare) și purtarea hainelor largi, care să protejeze pielea, deschise la culoare. De asemenea, este recomandată hidratarea cu lichide menținute la temperatura camerei sau ceaiuri calde. Consumul de lichide reci accentuează consumul energetic și transpirația în exces. Este indicată evitarea cu strictețe a băuturilor alcoolice și al consumului excesiv de cafea, la fel ca și mâncărurile grase. Se recomandă cât mai multe fructe și legume pentru asigurarea unei hidratări lente și continue a organismului. Nu lăsați copiii singuri în mașină și mențineți legătura cu persoanele în vârstă, oferindu-le asistență ori de câte ori este nevoie.

Dacă sunt nevoiți să se deplaseze în perioadele cu disconfort termic accentuat, constănțenii se pot răcori lângă fântânile arteziene și pot bea apă de la cișmelele stradale. 

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205;

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.–

related posts

Leave a Comment