Home Actualitate Constanța nu iese din carantină

Constanța nu iese din carantină

by Antonia Mocanu
0 comment

48 de ore de emoții pentru locuitorii de la malul mării, însă fără succes. Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța, împreună cu Prefectura Constanța au solicitat ieșirea din carantină a municipiului de la malul mării în urma scăderii ratei de incidență din ultimele zile înainte de termenul anunțat care era 1 ianuarie 2021, însă Institutul Național de Sănătate Publică nu a dat aviz favorabil în privința Constanței. Singurele localități care au primit aviz favorabil sunt Ovidiu și Grădina care ies mai devreme din carantină, Ovidiu în data de 1 ianuarie și Grădina în 30 decembrie.

„În urma analizelor de risc trimise de Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța, INSP a avizat ieşirea din carantină pentru localitățile Ovidiu şi Grădina. Decizia a avut ca fundament scăderea ratei de incidență sub media națională, alături de alte criterii cuprinse în analizele de risc. În ceea ce priveşte municipiul Constanța, propunerea este să fie menținută măsura de carantină, până la expirarea celor 14 zile prevăzute în ordinul DSU. Se consideră că, în municipiul Constanța, încă este un risc epidemiologic ridicat, în ciuda scăderii constante a ratei de incidență”, a transmis Prefectura Constanța.

De asemenea și prefectul județului Constanța în urma avizului negativ dat de către INSP a transmis un mesaj constănțenilor.

„De aproape o lună şi jumătate, municipiul reşedință de județ este în carantină şi le cerem oamenilor câteva zile de răbdare. Sunt semne clare că situația este pe un trend îmbucurător, dar încă nu ne aflăm sub media pe țară privind rata de incidență. De aici, hotărârea autorităților de a menține măsura. Acest lucru nu trebuie confundat cu o prelungire a carantinării zonale. Suntem convinşi că acestea sunt ultimele zile de carantină pentru constănțeni. Dar normalitatea depinde foarte mult de fiecare dintre noi. Dacă vom respecta recomandările şi cifrele vor fi într-o continuă scădere, putem spune că suntem pe drumul cel bun. În caz contrar, ne vom lovi, din nou, de restricții, lucru pe care nu şi-l doreşte nimeni”, a declarat Silviu-Iulian COŞA, prefectul județului Constanța.

Municipiul Constanța este în carantină de aproape 6 săptămâni, iar 20 noiembrie a fost data în care a intrat prima dată în carantină având o incidență a cazurilor de 9.35 per mia de locuitori. Cea de-a doua carantină pentru Constanța a început în data de 4 decembrie, municipiul înregistrând atunci o incidență de 10.33. Cea de-a treia carantină pentru Constanța a început în 18 decembrie, atunci când incidența a fost de 8.65 per mia de locuitori. Municipiul Constanța va ieși din carantină în data de 1 ianuarie 2020 la ora 20. 

related posts

Leave a Comment