Home Actualitate Constanța, noi doze de vaccin anticovid

Constanța, noi doze de vaccin anticovid

by Antonia Mocanu
0 comment

Constanța a primit noi doze de vaccin Moderna la sfârșitul săptămânii, în data de 26 martie, atunci când 162.000 doze au ajuns pe teritoriul României.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:  Centrul Național de Stocare București: 112.300 doze; Centrul Regional de Depozitare Brașov: 4.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 9.000 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 10.000 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 2.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Iași: 11.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 12.500 doze. Până în prezent, au fost recepționate 264.000 de doze Moderna, iar din data de 4 februarie, au fost vaccinate 120.160 de persoane.

Zilele trecute, mai precis în 25 martie țara noastră a mai primit și o nouă tranșă de vaccin Astra Zeneca, respectiv 48.000 de doze urmând a fi distribuite în întreaga țară, iar în 22 martie, Constanța a  mai primit din cea de-a paisprezecea tranșă de vaccin Pfizer Biontech, 38.610 noi doze.

Județul Constanța beneficiază în acest moment de 13 centre de vaccinare operaționale care folosesc pentru imunizarea populației toate cele trei vaccinuri disponibile, respectiv Pfizer Biontech, Moderna și Astra Zeneca. Aceste centre de vaccinare sunt în localitățile Techirghiol, Cogealac, Năvodari, Eforie Nord, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu, Ovidiu, Valu lui Traian, Constanța, Mangalia, Medgidia, Cernavodă și Hârșova.

La începutul lunii aprilie, alte trei centre de vaccinare din județul Constanța vor deveni operaționale la Negru Vodă, Băneasa și Cobadin.

related posts

Leave a Comment