Home Actualitate Constanța, în scenariul roșu pentru 14 zile

Constanța, în scenariul roșu pentru 14 zile

by Antonia Mocanu
0 comment

Constanța a intrat în scenariul roșu, începând din data de 11 martie la ora zero, ca urmare a creșterii ratei incidenței pe teritoriul municipiului peste trei per mia de locuitori în ultimele zile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost întrunit de urgență, iar noile măsuri vizează în primul rând operatorii economici, teatrele, cinematografele și nu numai. Măsurile adoptate au fost aplicate pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Pentru următoarele 14 zile, municipiul Constanța va fi în scenariul roșu. Este decizia pe care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat-o în urma creșterii ratei incidenței cazurilor nou confirmate de COVID-19 în ultimele zile, incidență care este în acest moment peste indicele de 3/ 1.000 de locuitori. Odată cu această decizie și noi reguli au fost impuse pentru municipiul de la malul mării.

Pe lângă operatorii economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare ce vor fi afectați de noile măsuri alături de teatre, săli de jocuri de noroc și cinematografe și scenariile de funcționare ale școlilor vor fi modificate într-un sistem hibrid, urmând ca noi măsuri să se ia doar în momentul în care municipiul Constanța  va depăși rata de incidență de 6 la mia de locuitori.

Alte cinci localități din județul Constanța se află tot în scenariul roșu respectiv Valu lui Traian, Mihail Kogălniceanu și Vulturu, Ion Corvin și Crucea.

related posts

Leave a Comment