Home Actualitate Constanța: Cazurile nou confirmate, în continuă scădere

Constanța: Cazurile nou confirmate, în continuă scădere

by Antonia Mocanu
0 comment

În județul Constanța s-au înregistrat în ultimele 24 de ore conform raportării transmise de către Grupul de Comunicare Strategică 18 noi cazuri de COVID-19. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 7 persoane de pe teritoriul județului nostru au fost reconfirmate pozitiv. Totalul persoanelor infectate cu Sars-Cov-2 de la începutul pandemiei la care a ajuns Constanța acum este de 42.706. Conform Direcției de Sănătate Publică Constanța incidența înregistrată în data de 18 mai  pentru județul nostru este de 0.57 per 1.000 de locuitori, fiind în scădere, iarincidența pentru municipiu a ajuns la pragul de 0.62, fiind pe un trend descendent. Direcția de Sănătate Publică Constanța a mai anunțat faptul că la nivelul municipiului Constanța 194 cazuri de persoane infectate mai sunt active.   

Totodată, Prefectura Constanța a transmis faptul că în acest moment, în județ sunt 113 persoane internate, în timp ce 1.458 se află în carantină la domiciliu, iar 237 persoane sunt izolate la domiciliu. Până în prezent, peste 1.216 persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În ceea ce privește numărul de teste efectuate, în urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele ore, în județul Constanța au fost realizate 85 de teste antigen rapide și 135 teste RT-PCR.  

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.072.972 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, în timp ce 1.027.412 pacienți au fost declarați vindecați.  În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 681 cazuri noi de persoane infectate.      

related posts

Leave a Comment