Home Actualitate Constanța: 8.775 doze de vaccin anti-COVID

Constanța: 8.775 doze de vaccin anti-COVID

by Antonia Mocanu
0 comment

Constanța primește 8.775 de doze de vaccin anti-COVID din totalul de 140.400 de doze cu serul Pfizer Biontech ajunse în România, 29 decembrie. Vorbim despre a doua tranșă de vaccinuri care vor fi distribuite în întreaga țară pentru imunizare.

Cantitățile de vaccin vor fi distribuite astfel: București: 40.950 de doze, Iași : 25.350 doze, Cluj-Napoca: 29.250 doze, Constanța: 8.775 doze, Craiova: 12.675, Brașov: 12.675, Timișoara: 10.725.

A doua tranșă de vaccinuri anti-COVID au fost transportate de această dată pe cale aeriană, ajungând marți pe aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Cluj- Napoca. Astfel, în jurul orei 7:50, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni au ajuns dozele de vaccin care, ulterior,  au fost transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași. În jurul orei 11:00, alte două aeronave au aterizat pe aeroporturile din Timișoara și Cluj- Napoca, iar dozele de vaccin au fost transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timișoara și Cluj.

Amintim faptul că vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi imunizate grupele populaționale, după cum urmează: Etapa I – lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat, etapa a II-a – populația cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și etapa a III-a – populația generală.

related posts

Leave a Comment