Home Actualitate Colț de rai, în Dobrogea

Colț de rai, în Dobrogea

by Antonia Mocanu
0 comment

Au înflorit migdalii la malul mării, iar peisajul îți taie răsuflarea! Într-o livadă de peste 7.000 de migdali, marea de flori e impresionantă. Doi constănțeni care au dat orașul pentru viața de la țară au transformat o palmă de teren într-un mic colț de rai. Au și tiroliană, și cai de călărit și hrană sănătoasă făcuta la cuptor de lemne. Pe scurt o experiența ce trebuie trăită de turiștii care ajung în vacanță la malul mării.

Prima care a înflorit în mintea familiei Păun a fost ideea unei livezi de migdali. Așa că au cumpărat un teren în apropierea localității  Mihail Kogălniceanu pe care au plantat pomii. Numai că venind în fiecare zi la plantație împreună cu copiii și-au dat seama că este loc de mai mult. Așa a apărut ideea unei ferme.  Un loc în care cei care ajung să nu aibă obstacole, opreliști, iar libertatea să fie la ea acasă.

Pas cu pas livada de migdali s-a transformat într-un adevarat loc de relaxare. Așa au apărut rând pe rând un loc de joacă imens, unde este o tiroliană care pleacă de pe grajdul animalelor, trambuline, un circuit militar. Copiii pot interacționa cu animalele. Se poate practica echitaţia, se pot face plimbări cu trăsura. Există  în ferma  o vacă cu viţel, trei cai, un mânz, măgăruş, ponei, raţe, gâşte, bibilici, curcani, iepuri. Pe scurt o experiență ce nu trebuie ratată din vacanța niciunui turist care ajunge la malul mării. Iar potențialul turistic al zonei este unul extrem de diversificat.

Iar cei care ajung în zonă pe lângă peisajul minunat de care se pot bucura în voie, au parte și de o experiență culinară specială. În cadrul fermei, familia Păun, a contruit un cuptor  din lut ca pe vremea bunicii și o plită, iar acolo gătesc bucate tradiționale. Placinta și tocanita de cartofi sunt un adevărat deliciu.

Peste 120.000 de euro au investit proprietarii în această fermă și deocamdată cultura de migdali nu este pe profit. Spun însă că în maximum  doi ani de zile ar trebuie să se întâmple acest lucru, iar atunci intenționează sa acceseze fonduri europene cu ajutorul cărora să transforme locul într-o fermă ecologică la standarde europene.  

related posts

Leave a Comment