Home Actualitate Cod galben de ploi, la Constanţa

Cod galben de ploi, la Constanţa

by Crina Matei
0 comment

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ în judeţul Constanţa, începând din această după-amiază, până miercuri seară, 17 martie. 

De astăzi, de la ora 14.00, şi până pe 17 martie, la ora 20.00, temporar, vor fi precipitaţii în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru şi la munte. Se vor acumula cantităţi de apă de peste 25 – 30 litri pe metru pătrat şi, pe arii restrânse, de 40 – 60 litri pe metru pătrat. Vor fi ploi, mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est, ce se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, luni spre marţi, în toată zona de munte şi în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar, începând de marţi, vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă. 

La munte, la peste 1.500 metri, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55 – 75 km pe oră, iar, începând de mâine, în special în Carpaţii Meridionali, rafalele vor depăşi 80 – 90 km pe oră, viscolind ninsoarea.Intensificări ale vântului se vor semnala, local şi temporar şi în Transilvania şi Moldova, dar la intensităţi mai reduse.

Sursa: ANM

related posts

Leave a Comment