Home Actualitate Cod galben de caniculă pe litoral

Cod galben de caniculă pe litoral

by Antonia Mocanu
0 comment

Constănțeni și turiști! Urmează trei zile de foc la malul mării. Meteorologii au emis cod galben de caniculă și disconfort termic valabil de pe 29 august, ora 10:00 până pe 31 august, ora 20:00.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși, local, pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33-36 de grade.

Pentru protejarea stării de sănătate pe timp de caniculă se recomandă evitarea expunerii prelungită la soare, în special, în intervalul orar 11:00 – 18:00, iar în cazul deplasărilor este indicată folosirea mijloacelor de protecţie. De asemenea, este recomandată hidratarea cu lichide menținute la temperatura camerei sau ceaiuri calde. Este interzis consumul de alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii

Orice problemă poate fi semnalată permanent la numerele de telefon: 0241/550055 și 0737.552.271, Dispeceratul Serviciului Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență.

related posts

Leave a Comment