Home Actualitate CL Mangalia a prelungit perioada de graţie, pentru plata impozitelor și taxelor locale

CL Mangalia a prelungit perioada de graţie, pentru plata impozitelor și taxelor locale

by Florentina Lup
0 comment

Consilierii locali din Mangalia au aprobat un proiect important pentru contribuabilii Mangaliei, persoane fizice, care vizează scutiri la plata majorărilor de întârziere a impozitelor și taxelor locale datorate bugetului local. Astfel, conform procedurii de acordare a acestor facilități fiscale, numărul de beneficiari estimat este de aproximativ 4000 de persoane fizice și se aplică pentru accesoriile aferente obligațiilor bugetare principale, restante la data de 1 aprilie 2021, dar nu mai târziu de 30 septembrie 2021, inclusiv.

Primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, a declarat că, în contextul actual al dificultăților financiare cu care se confruntă populația afectată direct sau indirect de criza sanitară, această măsură este benefică pentru cetățenii orașului.

,,În demersul nostru, am ținut cont de faptul că penalitățile de întârziere la plata obligațiilor fiscale îngreunează, de multe ori, bugetul oricărei familii. În acest mod, am dorit să degrevăm populația de aceste îndatoriri, iar contribuabilii Mangaliei să plătească impozitele și taxele locale, fără majorări de întârziere”, a subliniat edilul localității.

Totodată, el a mai explicat că, prin această procedură, vor crește încasările la bugetul local și se vor diminua arieratele.

Sursa: Primăria Mangalia

related posts

Leave a Comment