Home Actualitate Chiriaşii blocurilor ANL vor putea să cumpere locuinţele, la Cumpăna

Chiriaşii blocurilor ANL vor putea să cumpere locuinţele, la Cumpăna

by Florentina Lup
0 comment

În data de 25 iunie 2021, s-a publicat în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență a Guvernului pentru modificarea Legii nr.152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Legea nr. 152/1998 republicată asigură:

  • reglementarea modului de calcul al chiriei, pentru locuințele ANL destinate închirierii, raportat la valoarea de investiție a construcției;
  • reglementarea valorii de vânzare a locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, raportat la valoarea de investiție a construcției, astfel încât să se asigure recuperarea sumelor investite de la bugetul de stat pentru realizarea investiției și utilizarea acestor sume pentru edificarea unor noi locuințe.

Un alt act normativ, Hotărârea de Guvern nr. 1174 din data de 28 octombrie 2021, stabileşte şi formulele de calcul atât în ceea ce privește cuantumul chiriei lunare aferente dreptului de folosință având ca obiect astfel de locuințe, precum și formulele de calcul referitoare la prețul de vânzare a acestor locuințe.

Având în vedere noile reglementări, în următoarea ședință ordinară a Consiliului Local Cumpăna, ce va avea loc în jurul datei de 24 noiembrie 2021, se va supune spre aprobare regulamentul de vânzare a locuințelor tip ANL precum și prețul de vânzare al acestora.

related posts

Leave a Comment