Home Actualitate Nepăsarea se sancționează

Nepăsarea se sancționează

by Antonia Mocanu
0 comment

Pentru a menține curățenia în oraș este nevoie ca fiecare dintre noi să contribuie depozitând deșeurile, în funcție de tipul lor, în spațiile speciale amenajate.

Vă rugăm să nu amestecați deșeurile menajere cu cele reciclabile! În plus, pentru depozitarea deșeurilor reciclabile vă rugăm să le presați/taiați/striviți înainte de a le depune în pubelele/platformele destinate în acest sens. Astfel se folosește la maximum capacitatea pubelei.

Cu toate că acestea sunt lucruri care țin de normalitate, polițiștii locali surprind săptămânal persoane care refuză să respecte aceste reguli minime.

Astfel, săptămâna trecută, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au aplicat 169 sancțiuni persoanelor fizice și juridice, în valoare totală de 107.600 lei, după cum urmează:

– 164 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 73.600 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipienți (saci, cutii, bidoane etc);

– 3 sancțiuni aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 34.000 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate.

Pentru a nu deveni normalitate, semnalați cu încredere aceste fenomene antisociale care ne afectează pe toți la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

related posts

Leave a Comment