Home Actualitate Cetățenii Republicii Moldova pot vota la Constanța

Cetățenii Republicii Moldova pot vota la Constanța

by Florentina Lup
0 comment

Duminică, 11 iulie 2021, vor avea loc în Republica Moldova alegeri parlamentare anticipate. Pentru ca cetățenii Republicii Moldova care se află peste hotare să își poată exercita dreptul de vot la acest scrutin, au fost deschise 150 de secții de votare în afara Republicii Moldova, dintre care 12 pe teritoriul României.

În Constanța, dreptul la vot poate fi exercitat la Secția de votare nr. 120 din Circumscripția electorală 38 (străinătate), care va fi deschisă la Universitatea ,,Ovidius”, din Bulevardul Mamaia, nr. 124. Secția de votare va funcționa duminică, 11 iulie a.c., în intervalul orar 07:00 – 21:00.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în România, exercitarea dreptului de vot este posibilă în baza următoarelor acte:

  • pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termenul de valabilitate expirat;
  • buletinul de identitate cu fișa de însoțire, valabil în ziua votului;
  • livretul de marinar.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova actualizează permanent informațiile utile privind votul în străinătate, la următorul link: https://bit.ly/3giKNHt.

Autoritățile recomandă informarea din surse oficiale (www.cec.md sau www.mfa.gov.md). Mai multe detalii privind organizarea și desfășurarea scrutinului pot fi obținute pe site-ul Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova.

Lista ambasadelor Republicii Moldova în străinătate și coordonatele de contact poate fi consultată în secţiunea „Misiuni diplomatice și oficii consulare ale Republicii Moldova” pe site-ul MAEIE, iar lista secțiilor de votare din străinătate poate fi consultată la următorul link: https://mfa.gov.md/…/alegerile-parlamentare-anticipate…..

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova transmite că cetățenii cu drept de vot ai Republicii Moldova, care se vor afla peste hotare în ziua alegerilor, pot utiliza aplicația diaspora.cec.md pentru a afla care sunt cele mai apropiate secții de votare față de locația utilizatorului. Această platformă oferă informații despre adresele secțiilor de votare, distanța față de acestea și cât de aglomerate sunt secțiile respective la ora interogării platformei.

related posts

Leave a Comment