Home Actualitate Carosabil modernizat pe bulevardul Mamaia

Carosabil modernizat pe bulevardul Mamaia

by Antonia Mocanu
0 comment

Pe tronsonul delimitat de strada Prelungirea Bucovinei și strada Patriei s-au executat lucrări de reabilitare a suprafeței carosabile. Structura rutieră a fost recondiționată cu asfalt de tip MASF, cu un grad mare de elasticitate, destinat drumurilor cu trafic rutier intens. A fost finalizat sensul de mers către strada Patriei iar în funcție de evoluția condițiilor meteo se va acționa și pe celalalt sens de mers.

Lucrările de frezare și asfaltare s-au desfășurat pe timpul nopții, pentru a nu îngreuna traficul rutier.

Scuarul median a fost reconfigurat, fiind amenajate buzunare de stocare pentru virajul la stânga. Au fost create noi bretele de întoarcere în dreptul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța și în zona sediului I.P.J. Constanța iar traficul rutier a fost resistematizat la intersecția bulevardului Mamaia cu străzile Nicolae Iorga și Renașterii prin desființarea breșei existente.

Trecerile de pietoni au fost relocate. Pentru a facilita deplasarea persoanelor cu dizabilități, au fost montate pavele tactile.

Reamintim faptul că marcajele rutiere nu pot fi executate imediat după asfaltare, ci după aproximativ trei săptămâni. 

Lucrările de reabilitare a trotuarelor sunt în desfășurare. Suprafața pietonală este reamenajată cu pavele moderne iar zona de spațiu verde este extinsă. Căile amenajate pentru circulația bicicletelor vor fi adiacente trotuarelor la nivel cu partea carosabilă. Astfel, se va realiza legătura cu pistele amenajate pe bulevardul Mamaia și bulevardul Tomis.

Proiectul de reabilitare a bulevardului Mamaia, sectorul delimitat de bulevardul Tomis și strada Zorelelor, pesupune eliminarea deficiențelor rutiere și pietonale existente, prin sporirea gradului de confort pentru participanții la trafic și îmbunătățirea mobilității urbane în municipiul Constanța.

related posts

Leave a Comment