Home Actualitate Caravana IMUNIS DRAGONS ajunge la Constanța

Caravana IMUNIS DRAGONS ajunge la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Caravana Imunis Dragos ajunge în acest weekend la malul mării. Sâmbătă, 19 iunie, de la ora 11  la Parcul Nautic din Mamaia – JT Water Sports.  Echipa Imunis Dragons, sub îndrumarea antrenorului Marian Baban, se va antrena pe lacul Siutghiol și va susține lecții demonstrative pentru pacienții cu cancer din zonă.

IMUNIS DRAGONS este prima echipă Dragon-Boat formată exclusiv din supraviețuitoare ale cancerului de sân și prima astfel de echipă din România acreditată în 2020 la nivel internațional de către International Breast Cancer Paddlers Commission. Vâslitul reprezintă o modalitate foarte eficientă de recuperare pentru dignosticul de cancer mamar, deoarece mișcarea repetitivă cu partea superioară a corpului ajută organismul să se refacă după operația de mastectomie, reconstruind practic căile limfatice și ajută la managementul limfedemului.

IMUNIS DRAGONS va susține lecții demonstrative pentru persoanele diagnosticate cu cancer din județul Constanța. Ca o continuare firească a IMUNIS DRAGONS, conducerea Asociației Imunis a lansat anul acesta programul OncoPaddle. Prin prisma acestui program, pacienții cu toate tipurile de cancere din România pot profita de beneficiile antrenamentelor de tip dragon boat, caiac, canoe, SUP.

„Creștem astfel comunitatea pacienților care folosesc sportul ca parte din procesul de rescriere a poveștii lor post diagnostic.”, a explicat Cosmina Grigore, Președinte Imunis.

Participanții la evenimentul din 19 iunie de la Constanța – Caravana Imunis Dragons, au oportunitatea de a descoperi cum se simt în barca-dragon, cum se pot coordona cu alți membri ai echipei, sub atenta supraveghere a antrenorului, sau cum să vâslească în ritmul imprimat de toba șamanică care se regăsește în barca-dragon.

Echipa Imunis Dragons, sub indrumarea antrenorului Marian Baban (multiplu medaliat la campionatele mondiale de caiac canoe), se va antrena pe lacul Siutghiol (JT WaterSport Mamaia) si va sustine lectii demonstrative pentru pacientii cu cancer din zona. Intrarea este gratuita! Lectiile demonstrative se pot desfasura in limita a 30 de persoane. Vaslitul reprezinta o modalitate foarte eficienta de recuperare pentru dignosticul de cancer mamar, deoarece miscarea repetitiva cu partea superioara a corpului ajuta organismul sa se refaca după operatia de mastectomie, reconstruind practic caile limfatice si ajuta la managementul limfedemului.

Imunis Dragons este prima echipa din România formată exclusiv din paciente supraviețuitoare ale cancerului de sân.

related posts

Leave a Comment