Home Actualitate Căminul de bătrâni nu este focar de COVID-19

Căminul de bătrâni nu este focar de COVID-19

by Antonia Mocanu
0 comment

Este sau nu căminul pentru persoane vârstnice un nou focar de COVID-19? Potrivit unor informații apărute în spațiul public în cadrul căminului pentru bătrâni ar fi fost confirmate recent 10 cazuri de infectare cu Sars-Cov-2. Autoritățile locale dezmint zvonurile și vin cu argumente solide.

„La testarea RT-PCR din data de 24.03.2021 au fost recoltate 129 probe, iar  la momentul apariției în presă a articolului respectiv, la DSP nu existau rezultate care să ateste cazuri de infectare cu COVID-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice, persoanele depistate cu rezultate pozitive la testările anterioare nu mai erau în izolare, așadar în data de 24.03.2021 nu exista niciun caz pozitiv în rândul beneficiarilor sau angajaților, deci nu poate fi vorba de apariția unui focar de COVID-19. La testarea din data de 24.02.2021 au fost depistate 4 cazuri pozitive de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în rândul beneficiarilor, și niciun caz pozitiv în rândul angajaților, beneficiarii cu rezultat pozitiv având decizii de confirmare a măsurii de izolare în perioada 24.02.2021 – 09.03.2021. Pentru a preveni infectarea beneficiarilor, cei depistați pozitiv au fost izolați pe sector, starea lor de sănătate fiind monitorizată permanent. La testarea din data de 10.03.2021 au fost depistate 0 cazuri pozitive de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în rândul beneficiarilor, și 6 cazuri pozitive în rândul angajaților, angajații cu rezultat pozitiv având decizii de confirmare a măsurii de izolare în perioada 10.03.2021 – 23.03.2021”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanța, Alin Vintilă.

De asemenea de când a început pandemia la Căminul pentru Persoane Vârstnice au fost aplicate măsuri sporite de siguranță pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Zilnic, se realizează triajul epidemiologic, iar angajații au echipament de protecție. Decontaminarea aerului și a suprafețelor se realizează prin nebulizare, toate spațiile în care locuiesc seniorii dar și curtea căminului sunt dezinfectate ori de câte ori este nevoie.

related posts

Leave a Comment