Home Actualitate Braconaj piscicol în Delta Dunării și Marea Neagră

Braconaj piscicol în Delta Dunării și Marea Neagră

by Antonia Mocanu
0 comment

În perioada 9-16 mai au avut loc ample verificări în Rezervația Biosferei Delta Dunării și pe Marea Neagră în vederea prevenirii pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește.

Astfel, au fost constatate 8 infracțiuni, privind pescuitul și acvacultura și 2 privind infracțiunile la regimul transportului naval. Totodată, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale privind pescuitul și acvacultura, cât și s-a dat sancțiuni privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

În urma verificărilor au fost confiscate 158 kg. de pește proaspăt din diferite specii.Totodată au fost confiscate bunuri confiscate în valoare totală de 27.800 de lei.

La începutul lunii mai pe brațul Sulina al fluviului Dunărea, au fost depistate 2 persoane în timp ce desfășurau activitatea de pescuit comercial la scrumbie, având capturate 47,8 kg de scrumbie. În urma controlului, s-a constatat că una dintre persoane nu este autorizată pentru a pescui comercial.

Peștele a fost confiscat și predat unei societăți de profil spre valorificare. Ambarcațiunea, motorul și uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză, a fost întocmit dosar penal.

De cealaltă parte, în urma activităților desfășurate pe Marea Neagră, au fost descoperite 4 unelte de pescuit de tip ohane, montate de braconieri, în care au fost găsiți 8 delfini și 11 exemplare de sturioni din specia nisetru și păstrugă. Toate exemplarele au fost eliberate în mediul natural.

related posts

Leave a Comment