Home Actualitate Beneficiu pentru recensământul online

Beneficiu pentru recensământul online

by Romanov Alex
0 comment

Vești bune pentru românii care vor alege să participe la organizarea recensământului din 2021, ce se va desfășura online, de această dată. Potrivit legii, aceștia vor primi din partea angajatorului o zi liberă.

Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 19 din 4 februarie 2020, ce vizează organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, angajații care se autorecenzează prin intermediul internetului vor avea dreptul la o zi liberă, plătită. Potrivit legii, metoda are rolul de a încuraja această metodă de organizare a recensământului online.

Astfel, fiecare persoană va face dovada participării la recensământ printr-un cod de confirmare  generat la încheierea procesului.  În același timp, angajatorii au obligaţia de a acorda o zi liberă celor care fac dovada autorecenzării online. Ziua liberă plătită se acordă în termen de cel mult 12 luni.

Recenzarea populației și a locuințelor se va desfășura etapizat în perioada iulie-noiembrie 2021. Ziua liberă, plătită, se acordă persoanei salariate, indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea online pentru sine şi pentru alţi membri ai gospodăriei, sau pentru alte persoane. De asemenea, în perioada august-septembrie 2021 se va realiza colectarea online a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la gospodării, locuinţe şi clădiri – autorecenzarea online.

Această zi liberă se adaugă astfel celorlalte 15 zile libere legale din 2021.

sursa foto: slonovschi.com

related posts

Leave a Comment