Home Actualitate Al patrulea vaccin va fi autorizat

Al patrulea vaccin va fi autorizat

by Antonia Mocanu
0 comment

Vaccinul Janssen produs de către compania Johnson & Johnson va primi în cel mai scurt timp autoritație și astfel va deveni cel de-al patrulea vaccin recomandat în Uniunea Europeană pentru prevenirea COVID-19. Potrivit  specialiștilor serul administrat într-o singură doză, are o eficacitate de 85% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului.

Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat acordarea autorizației pentru introducerea pe piață a vaccinului Janssen, ce poate fi administrat persoanelor cu vârsta de minim 18 ani. După o evaluare amănunțită, Comitetul pentru medicamente umane a concluzionat că datele privind vaccinul îndeplinesc criteriile de eficacitate, siguranță și calitate.

Analiza datelor din studiile clinice arată o reducere de 67% a numărului de cazuri simptomatice COVID-19, după 2 săptămâni, la persoanele care au primit vaccin COVID-19 Janssen, comparativ cu persoanele cărora li s-a administrat placebo.

Potrivit  specialiștilor serul administrat într-o singură doză, are o eficacitate de 85% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului, în prevenirea formelor grave ale bolii, conform concluziilor studiilor clinice. Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului.

Efectele secundare ale vaccinului COVID-19 Janssen din studiu au fost de obicei ușoare sau moderate si tranzitorii, durata lor fiind de maxim câteva zile.

Vaccinul Janssen este al patrulea vaccin recomandat în UE pentru prevenirea COVID-19.

related posts

Leave a Comment