Home Actualitate A început campania „Curățăm România”. S-a constituit grupul de lucru de la nivelul județului Constanța

A început campania „Curățăm România”. S-a constituit grupul de lucru de la nivelul județului Constanța

by Florentina Lup
0 comment

S-au făcut primele demersuri pentru demararea campaniei „Curățăm România”. Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat instituțiile deconcentrate din județ, în vederea prezentării proiectului. S-a discutat despre conceptul care stă în spatele proiectului, condițiile de eligibilitate şi finanțare, și despre acţiunile de monitorizare care se vor desfăşura până pe data de 4 mai 2022.

Campania națională „Curățăm România” este prima de acest gen în care pot fi implicate autoritățile centrale și locale, asociații de profil, instituții deconcentrate și societatea civilă. Pentru a deveni eligibilă, o entitate trebuie să depună proiecte ce au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deșeuri, iar aici se poate discuta inclusiv de gospodării, zone de protecție din jurul lacurilor, a cursurilor de apă, a digurilor, a canalelor sau barajelor de pe raza UAT-urilor incluse în proiect. În funcție de numărul de locuitori se pot obține diferite niveluri de finanțare, de la 3.000 de lei, până la 30.000 de lei.

Pentru monitorizarea campaniei la nivelul județului Constanța, prefectul Silviu-Iulian COȘA a emis un ordin prin care se constituie Grupul de lucru pentru monitorizarea derulării proiectului național „Curățăm România”. Acesta are în componență membri din partea Instituției Prefectului, Consiliului Județean Constanța, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, Direcției Silvice Constanța, Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța, și Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Grupul de lucru va fi responsabil pentru mobilizarea UAT-urilor în acțiunile de ecologizare, pentru centralizarea datelor la nivelul județului și pentru întocmirea unui calendar clar de acțiuni. De asemenea, va exista şi o evidență cantităților de deșeuri colectate.

Sursa: Instituția Prefectului județul Constanța

related posts

Leave a Comment