Home Actualitate 35 de grădinițe constănțene își deschid porțile

35 de grădinițe constănțene își deschid porțile

by Antonia Mocanu
0 comment

35 de grădinițe constănțene și-au deschis porțile în perioada vacanței. Astfel, începând de luni, 12 aprilie, 28 unități de învățământ din mediul urban și 7 din mediul rural vor funcționa însă cu respectare unor condiții extrem de stricte.

În localitățile în care incidența este mai mică de 6 la 1.000 de locuitori, grădinițele pot funcționa pe perioada vacanței, cu respectarea următoarelor condiții: asigurarea unui număr de maximum 15 copii într-o grupă; păstrarea componenței inițiale a grupelor de copii, fără a amesteca colectivele de preșcolari; aplicarea strictă a regulilor de protecție individuală împotriva virusului SARS-CoV-2, conform precizărilor legislative în vigoare.

În acest sens, în perioada 12 aprilie – 4 mai 2021, 2.092 de preșcolari, 1.799 din mediul urban și 293 din mediul rural vor participa la activități educaționale în grădinițele cu program prelungit din județ, în baza solicitărilor părinților. Menționăm că în situația în care se va impune carantinarea localităților în care funcționează respectivele grădinițe activitatea acestora se va suspenda.

Existența cadrului legal pentru a putea oferi preșcolarilor acest program de activități în perioada de vacanță reprezintă un aspect îmbucurător care vine să rezolve numeroasele solicitări ale părinților. Cu toate că acest context epidemiologic ridică întrebări legate de siguranța copiilor, Inspectoratul Școlar Județean, prin managerii de grădinițe, asigură părinții că în aceste instituții s-au aplicat și se aplică toate măsurile corespunzătoare, astfel încât să se prevină infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa foto: https://psnews.ro

related posts

Leave a Comment