Home Actualitate 27 noi cazuri de COVID-19, la Constanța, în ultimele 24 de ore

27 noi cazuri de COVID-19, la Constanța, în ultimele 24 de ore

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 755 de noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 6.943  de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 87.540  de cazuri. De asemenea 183 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 27 noi cazuri, ajungându-se la un total de 1.688 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, două persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv. 

Menționăm faptul că în data de 30 august au fost înregistrat un nou deces pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 42 este un bărbat, în vârstă de 80 de ani, care prezenta drept comorbidități fibrilație atrială, HDS și diabet zaharat. Bărbatul a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constața.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.688 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 42 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 1.193 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 251 de persoane internate, dintre care 211 din județul Constanța și 40 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 844 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 101 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 122 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (42), asistenți medicali (50) și personal auxiliar (30). În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 138 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment