Home Actualitate 2.406 de laptopuri pentru liceenii constănțeni

2.406 de laptopuri pentru liceenii constănțeni

by Antonia Mocanu
0 comment

Inspectoratul Școlar Județean Constanța începe distribuirea unui număr de 2.406 de laptopuri pentru 46 de licee din județul Constanța, 14 mediul rural, 32 mediul urban. Acțiunea se desfășoară la Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța. Aceste laptopuri au fost achiziționate de Ministerul Educației- Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă în cadrul proiectului privind învățământul secundar ROSE.

Dispozitive le vor fi date în folosință gratuită elevilor care nu dispun de echipamente electronice proprii cu scopul de a le permite participarea la activități de învățare prin intermediul tehnologiei și al internetului.

Astfel, directorii instituțiilor de învățământ, în baza unei proceduri operaționale aprobate în cadrul consiliilor de administrație, le vor distribui beneficiarilor aceste dispozitive, conform dispozițiilor legale, având în vedere, în primul rând, elevii din categorii și grupuri dezavantajate.

Reamintim faptul că proiectul ROSE se derulează în perioada 2015- 2022 la nivelul liceelor tehnologice, având ca obiective reducerea ratei de abandon școlar, creșterea ratei de absolvire și îmbunătățirea performanței la examenul de bacalaureat.

Printre activitățile eligibile în cadrul acestui proiect se numără: activități pedagogice și de sprijin, activități extracurriculare și activități de renovare și dotare. În aceste categorii se regăsesc activități remediale, tutorat, consiliere, îndrumare și orientare în carieră, dezvoltarea personală a elevilor și dezvoltarea de abilități socio-emoționale.

related posts

Leave a Comment