Home Actualitate 15 tone de deșeuri, adunate

15 tone de deșeuri, adunate

by Antonia Mocanu
0 comment

A.B.A.D.L a încheiat acțiunea de ecologizare a Lacului Tăbăcărie, pe care îl are în exploatare, în urma căreia a strâns aproape 15 tone de gunoaie. Timp de două săptămâni, o echipă formată din 9 muncitori, cu ajutorul unei bărci din dotare, cu o autoutilitară, o basculantă, un buldoexcavator au colectat și evacuat deșeurile ajunse în apă în diverse puncte ale lacului. Deșeurile menajere care ajung pe suprafața de apă sunt generate de localnici și turiști. Acestea sunt aruncate direct în apă sau în zona de uscat și prin acțiunea vântului sunt transportate pe suprafața de apă.

De asemenea, în aceeași perioadă, timp de două zile s-a curățat canalul care face legătura între Lacul Siutghiol și Tăbăcărie din Satului de Vacanță.

La această acțiune de igienizare, ca de altfel la toate acțiunile de ecologizare a întregului Lac Tăbăcărie, au fost colectate cantități importante de deșeuri de toate tipurile.

În sezonul estival, parcul Tăbăcărie este tranzitat zilnic de mii de persoane, iar cel mai important aspect care nu trebuie uitat și este necesar să fie luat în calcul este lipsa simțului civic. Lacul Tăbăcărie este un lac natural, liman fluvio-marin și face parte din domeniul public al statului aflat în administrarea ABADL.

related posts

Leave a Comment