Home Educaţie Școlile rămân închise până în toamnă

Școlile rămân închise până în toamnă

by Antonia Mocanu
0 comment

Președintele Klaus Iohannis, împreună cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul educației Monica Anisie au decis ca anul școlar 2019-2020 să se încheie cu elevii şi studenţii stând acasă din cauza coronavirusului, şcolile fiind închise până în toamnă, când începe noul an şcolar.

După o analiză extrem de aprofundată, pentru că au fost foarte multe voci care au cerut redeschiderea şcolilor, am luat această decizie de a menţine suspendate cursurile şi de a relua şcoala în toamnă. Pentru că, în evaluarea pe care am făcut-o, extrem de amănunţită, am identificat foarte multe riscuri în cazul deschiderii şcolilor. Aici lucrurile sunt foarte clare: viaţa, sănătatea elevilor şi profesorilor trebuie puse pe prim plan“, a menționat premierul Ludovic Orban.

 „S-a decis ca pentru majoritatea elevilor, grădinițele, şcolile şi universităţile nu se vor mai deschide în acest an şcolar, care se va încheia la 12 iunie. Elevul nu se va întoarce fizic la școală. Până pe 12 iunie continuă formele de învâțământ la distanță. Elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum, făcându-se și o evaluare suplimentară unde este cazul”, a declarat Klaus Iohannis.

Există însă și câteva excepții, astfel, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, vor putea reveni la școala, după 2 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale, însă doar cu respectarea normelor de distanțare socială. Vor fi maximum 10 elevi, cărora li se va măsura temperatura, și care vor respecta reguli stricte, atunci când se află în unitățile de învățământ.  Referitor la încheierea situaţiei şcolare, mediile vor fi încheiate cu minim două calificative sau note însă nu se vor mai susţine teze.

„Vom încheia cu bine anul şcolar. Studenţii vor continua învăţarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susţine şi online. Fiecare instituţie de învăţământ superior va stabili modalitatea şi data examenelor în baza autonomiei universitare”, a aprecizat Ministrul Educației, Monica Anisie.

Așadar decizia fără precent luată în aceste momente pentru elevii și studenții din întreaga țară s-a făcut tocmai pentru a reduce pe cât de mult se poate răspândirea infecție cu noul coronavirus.

related posts

Leave a Comment